"Sissy Hidegtálak "

Hidegtálak ünnepi alkalmakra! A vendéglátás egyik fontos eleme a hidegtál. Az előkészített, hidegen kínált falatoknak azonban nem csak akkor van létjogosultságuk, ha nagyobb tömegeket szeretnénk vendégül látni, hanem családi ünnepek alkalmával is.

 Allergia

A mai rohanó világban egyre jobban elterjedtek a kölönböző ételallergiák. A vendéglátó egységek is egyre fokozottabb figyelmet szentelnek a különböző étel- intoleranici iránt. Mi is szem előtt tartva ezt készítjűk hidegtálainkat, hogy ne kelljen lemondaniuk ezen szolgáltatás előnyeiről.

 

Napjainkbansokkal egyszerűbb az étel-érzékenységet megállapítani, mint néhány évvel ezelőtt, Ezzel párhuzamosan az élelmiszeripar is változott, követi a tendenciákat. Mi is igazodunk ehhez így el tudjuk készíteni hidegtálainkat laktóz és glutén mentesen is annak érdekében, hogy mindenki biztonsággal válasszon bennünket.

 

Laktózérzékenység

 

A laktózérzékenység az emberiség 75 %-át érinti, ezért fontos, hogy pontosan tudjuk mi ez a rendellenesség és hogyan lehet a következményeinek elejét venni.

A laktóz a tejben  és tejterékek többségében  megtalálható tejcukor. A laktózérzékenység egy olyan emésztőrendszei probléma, mely meggátolja a tejcukor lebontását és felszívódását. Mindez abból az alapvető problémából indul ki ,hogy a laktóz  lebontásához szükséges enzim - laktáz- részlegesen v teljesen hiányzik az ember szervezetéből.

Ha intolerancia áll fennt és tejtermék kerül az emésztőrendszerbe, akkor a tejcukor lebontás nélkül kerüla bélcsatornába. A tejcukor igy óriási károkat okoz, többek között módosítja a bélflóra funkcióját.

Tünetei: puffadás, hasmenés, hasfájás, valamint fokozatos kiszáradás.

Fajtái: elsődleges, másoglagos

Az elsődleges laktózérzékenység tünetei általában felnőttkorban jelentkeznek.

A másodlagos valamilyen egyéb betegség társbetegségeként alakul ki a laktóz lebontásának képtelensége.

Kezelése:

A tejcukrot tartalmazó készítmények kerülése. A tejtermékek teljes elhagyása , illetve a laktózmentes készítmények fogyasztása.

Érdemes odafigyelni , hogy nem kizárólag a tejtermék tartalmazhat tejcukrot hanem külünböző élelmiszeripari adalékanyagok is. Emiatt az élelmiszerek csomagolásán fokozott figyelemmel kell elolvasni az összetevőket.

 

Gluténérzékenység

 

Ebben a témában könnyebben tudok tanácsokat adni mert ez személyesen is érinti a családomat. A laktózérzékenység mellett ez a másik népbetegség ami csak úgy kialakul és nagy kellemetlenséget okoz az embernek.

A glutén a búza, az árpa és a rozs magjában található agresszív fehétje, ami nagyon sok embernél autoimmun reakciókat vált ki. Sajnos azok sincsenek biztonságban akik egyenlőre tünetmentesek, mert olykor csak évek multán fedezhető fel a baj, és sok esetben a glutént jelölik meg elsődleges kiváltó okként.

A gabonákban  lévő agresszív fehérje, illetve annak gliadin része váltja ki a szervezet immunológiai reakcióját.

Tünetei: puffadás, hasmenés, rendszeres hasfájás, indokolatlan fogyás, ekcémás bőrviszketés, sápadtság, krónikus fáradság.

kezelése: jelenleg az egyetlen ismert és bevállt mógszer gluténérzékenység ellen az elkerülés, tehát gluténmentes táplálkozás.

A gluténmentes diéta előnye, hogy a kialakult társbetegségek visszahúzodhatnak, a szervezet fizikai állapota javulhat.

 

A " Sissy Higegtálak" konyhájából rendelhetők gluténmentes hidegtálak, így a hidegtál előnyeiről önnek és vendégeinek sem kell lemondania.

 






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 11
Heti: 82
Havi: 302
Össz.: 74 769

Látogatottság növelés
Oldal: Allergia
"Sissy Hidegtálak " - © 2008 - 2024 - sissyhidegtalak.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »